juusefin

Alla inlägg den 19 september 2015

Av Josefine Bygghammar - 19 september 2015 22:55

Ibland, då kan jag skratta åt mänskligheten.
Jag skrattar åt oss alla, som hittat på sånna konstiga saker att bry oss om. Ta bara ett exempel som fotboll. Vuxna män kutar omkring efter en boll och matchens resultat är ungefär som liv eller död för vissa.
Ibland är det så allvarligt så att det blir djupintervjuer och stora omskrivningar. Inte många som i hysterin tänker på att allt handlar om något påhittat, att det är en lek, som vuxna människor leker.


Och säkert är ni många som inte håller med mig, men jag tycker verkligen att fotboll är en lek. Även om jag också spanat på fotbollskillar en gång i tiden.!

En annan sak som är rolig är ju hur vi människor klär och sminkar oss. Jag skriver ofta, eller iaf ibland, om hur svårt jag tycker att det är att gå ut osminkad.!
Hallå?
Vad är det för konstigt påhitt av världen då? Att man ska måla ansiktet och tro att man ser bättre ut?
Alla är ju såklart inte lika fåniga som jag, men lika fånigt som det är att springa efter en boll, tycker jag att det är att känna sig "tvingad" att måla sig i ansiktet innan man går utanför dörren.
Detta är ju bara påhittade saker av mänskligheten.

Och nu kommer jag till inläggets egentliga innehåll. Jag såg något så fruktansvärt hemskt och skandalöst förut. Vid svenska gränsen hade människor bildat en mur för att inte släppa in flyktingarna i landet.....

Ibland blir jag osäker på vissa människors intelligensnivå. Jag brukar inte låta så här nedvärderande, men just nu kan jag inget annat. Människan har "hittat på" att vi har olika land i världen och bor man i t ex Sverige är man svensk. Men egentligen bor vi alla på samma jord. Vi bor på samma planet, andas samma luft och ser samma himmel. Det är bara mänskligheten som skapat gränser mellan olika delar av världen.

Hur kan man inte förstå att det inte existerar "ditt" och "mitt" egentligen?
Att världen är till för alla och att det inte någon bestämd plats där någon ska vara, bara för att man råkat födas där.

Mänskligheten beter sig just nu som en sämre film. En film där människorna tror att de äger ett ställe på jorden och att människor på flykt inte har någon rätt att ta sig in i landet.
What?

Det är skrämmande och patetiskt.

Och kommentarer som "jaha, flyktingarna kan de hjälpa men våra barn och hemlösa som far illa de hjälper man inte".

För det första är definitionen på "våra" intressant. Menar man de som är födda i Sverige? Så att de som haft "turen" att födas i ett land som de slipper fly ifrån är mer värda hjälp än andra?
Tänkte bara om "människors lika värde" nån gång klingat i era öron.

Alla är värda samma hjälp, var man än är. Alla är värda att få leva var de vill på jorden. Vill hela jordens befolkning på i Sverige så ska vi också få göra det, Sverige äger ingen!!!
Såklart det blir trångt och inte går så bra, det kan till och med jag som en simpel mattelärare räkna ut.
Men hoppas ni förstår vad jag menar.





Nu ska jag sjunka ner i badet.

Något frustrerad.

Presentation


En bloggande fröken som skriver om livet i och utanför skolan. Arbetar från och med i höst som Förstelärare inom IKT och entreprenörskap. Lever tillsammans med min kock och lever för att få ut det bästa av varje dag.


Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards