juusefin

Alla inlägg under september 2014

Av Josefine Bygghammar - 8 september 2014 20:50

Inte sällan får jag frågan:
- hur kan du tycka att ditt jobb är så himla kul? O hur orkar du jobba så mycket?

På första frågan svarar jag, läraryrket är världens roligaste jobb och på andra svarar jag: för det är nu jag kan och orkar!!

Om några år är jag förhoppningsvis också inne i gamet med villa, Volvo o vovve, om inte lever jag fortfarande i min lärarbubbla.! Jag är singel, jag bor på samma ort som jag jobbar, jag brinner för skolan, alltid gjort, kommer alltid att göra, och jag har ingen annan att ta hänsyn till i veckorna förutom min katt! Missförstå mej inte, vänner och familj är det viktigaste jag har, och det är jag noga med att plocka in kalenden, för utan dom vore jag ju ingenting!

Men just det där att jag lever själv och inte har några barn, tror jag är den största bidragande faktorn till varför vissa tror att jag har en säng på vinden i skolan. Det är nu jag vill göra karriär, växa, utvecklas och utmanas!!! För en dag hoppas jag ändå på att det är jag som måste hem o vabba o samtidigt tänker "åh, vad mysigt, en stund med mitt barn o sagoboken idag" nu tänker vissa av er: va??? Så är det inte!!!! Men jag talar ju bara för mej, hade jag haft ett barn hade jag sett det som ett guldtillfälle att läsa högläsning och mysa med mitt barn! Ja, jag längtar efter barn. Men än så länge får jag nöja mej med att låna de ca 65 vi har i skolan!

Men så måste jag ju självklart göra reklam för mej själv också, en lärare sa en gång till mej att man är sin egen reklampelare! Och det tycker jag stämmer helt o fullt. Träffar man nån för första gången är det viktigt att sända ut rätt budskap, vem man är och försöka vara den man önskar att man är. Tolka mej rätt!

Så, jag är inte gift med jobbet, förlovad kanske, men det är lätt brutet fast känslorna finns kvar??! Skämt o sido, jag älsksr mitt jobb och det tar mycket av min tid, men jag älskar att göra andra saker oxå! Jag har alltid sagt att en bonde skulle passa mej perfekt! ;) vi lever för jobben o älskar naturen, hoppas jag? Såååå bönder se hit ;) skämt o sido där med, jag tror inte att jag är så tråkig som jag låter, bara nästan!

Tror att det mesta bygger på relationer faktikst. Nu är jag tillbaka till varför jag älsksr mitt jobb, jag anser att jag har en bra relation till både elever, lärare och föräldrar! O chefen givetvis! Det är nog den största orsaken till varför jag trivs!


O alla barn, herregud.
Ungefär som när vi idag sista lektionen skulle prata om valet och en elev kommer fram efter lektionens slut o frågar när vi ska se på valarna???? Tack youtube. Självklart måste man ju kika lite på valar oxå när det är val!!! ;)

Nu borde förstå varför jag ligger i badet med ett leende typ varje vardagskväll :-)

Puss på er alla underbara människor!!!

Av Josefine Bygghammar - 7 september 2014 21:53

Söndag! Ligger i mitt traditionsenliga söndagsbad och njuter av att lägenheten är nystädad och att jag hann till jobbet en snabbis under eftermiddagen för att förbereda läxorna till åk, 4, 5 och 6. Hann även med att förbereda den lektion jag inte hade hunnit med att planera! Så det är skönt! Blev makaron-problem? Tänkte låta mina 4-6:or få suga på lite problemlösning imorgon!


Annars då? Förutom jobbet? Nä, inte så mycket att säga. Jag jobbar, sover och längtar, typ. Närå, så illa är det inte. Men lägg märke till att jag skev längtar o inte saknar, det borde ju betyda att jag nånstans tror att det kanske kommer vända snart, mitt ensamma liv... Nä, skärpning Jossan! Du är inte ensam, finns dom som har det grymt mycket ensammare än du.
O du har ju en katt som älskar dej. Öööööh, eller, du har ju iaf bestämt att hon gör det. Ungefär som när du tvångshåller henne på korten du lägger upp på Facebook för o visa ooooo vilken kelig o mysig katt du har.... Där kom bekännelsen ni säkert väntat på ;) fast iofs, ibland är hon kelig....



Hur som, kanske ska sluta skriva om mig själv i tredje person, kan lätt misstolkas, jag behöver ju faktiskt inte göra mig dummare än vad jag är.!

Men iaf, jag längtar. Och jag är trött. Trött på det här.

Ny spännande vecka nalkas, blir mycket inför valet nu, har man haft mej som fröken ska man näst intill tro att man får böter om man inte röstar när man är vuxen... Nejdå, så vass ska jag inte va, men jag ska förmedla att det är viktigt att man röstar!!!

För jag hoppas att du som läser oxå tar ditt ansvar??

Haha, nä, sådär töntig behöver jag ju inte va i ett vanligt blogginlägg.

Blev inte mycket vettigt sagt ikväll, men för all del, fick ur mej lite ord iaf.gokväll
Hörs

Varför tar jag sånna bilder när jag är 26 år? Jo för att man inte gjorde så när jag var 14!!!
Måste ju oxå få göra det :-)

Av Josefine Bygghammar - 2 september 2014 19:30

Min födelsedag! En fantastisk sådan!
Jag har nog ärligt talat aldrig känt mig så uppskattad och firad! Hela helgen var supermysig! Jag fyller ju bara 26, inget att fira ju'

Några av höjdpunkterna var ju såklart i skolan, när vi läst datum och gått igenom dagen ställer sig hela klassen upp och sjunger för mig. Det är nära till tårar i frökenhjärtat då! Och sen skulle jag gå och ha matte i en annan klass, men när jag kommer in i klassrummet är det tomt, men efter ett tag hoppar klassen upp från sina gömställen och ställer sig i en halvmåne runt mig och sjunger! Gullungar!! Och sen i matsalen ställer sig alla klasser upp och sjunger, kan man annat än känna sig glad då? Gullungar vad goa ni är!!

Och på eftermiddagen när jag kom hem kom det hem två elever till mig med varsin teckning...

Det är omöjligt att störa sig på stavningen på en sån här underbar teckning <3

På kvällen kom mina älskade tjejer hit! De förgyllde mig kväll totalt. Ni är underbara!

Riktigt trevlig kväll, på många sätt!

Så otroligt glad för alla härliga människor o barn som finns i min närhet! Tack för att ni finns!


Fick fler hästar till min samling o så mycket annat fint <3


Tack <3

Imorn ska jag hoppa in o vicka som handledere för matematiklyftet på hälla! Ska bli jättekul faktikst! Älska nya utmaningar!

Sen ska jag på tjejmiddag med mina pinglor!


Hade förresten föräldramöte igår oxå, mycket trevligt!


Ohoj vad positiv jag är, men jag kan inte va annat, när man älskar sitt jobb!




Trött tjej/fröken/lärare/26-åring ska sova nu.

Eller bada först såklart!


Hörs!
(Stark o strång.....)

Presentation


En bloggande fröken som skriver om livet i och utanför skolan. Arbetar från och med i höst som Förstelärare inom IKT och entreprenörskap. Lever tillsammans med min kock och lever för att få ut det bästa av varje dag.


Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards